Maak een afspraak

Wij zijn permanent gesloten per 31-12-2018

3 redenen waarom je telefoon traag en of snel leeg is

3 redenen waarom je telefoon traag en of snel leeg is 

 

Een van de leukste dingen aan een nieuwe telefoon is dat alles weer soepel werkt en je jezelf geen zorgen meer hoeft te maken over de batterijduur. Helaas duurt het soms niet lang voordat je telefoon weer traag wordt of dat de batterij verslechtert. Dit kan verschillende oorzaken hebben. In dit artikel geven we je 3 mogelijk oorzaken van dit soort problemen.

 

 

1. Je batterij is misschien versleten

 

De batterijen van een iPhone hebben helaas niet het eeuwige leven. Het kan zijn dat ze na een tijdje zullen verslijten en daardoor slechter worden. Het is moeilijk te zeggen hoelang zo’n batterij precies mee zal gaan. Dit verschilt namelijk per model en hoe je ermee omgaat.  De meeste batterijen gaan tussen de 1 en 4 jaar mee.

 

Er zijn verschillende symptomen die erop kunnen wijzen dat je batterij versleten is:

 

  • Je telefoon is erg traag

Apple heeft sinds kort de software van de iPhone zo ingesteld dat de software automatisch langzamer wordt als de batterij versleten is. Dit klinkt stom, maar het heeft een functie. Hierdoor kan namelijk voorkomen worden dat de telefoon ineens zal uitvallen. Ze klikken de processor lager zodat deze geen piekspanning opbouwt en het toestel daardoor uitvalt.

Bij Samsung zal je telefoon over het algemeen niet trager worden gemaakt, je merkt bij samsung vooral dat je telefoon snel leeg gaat en deze af en toe eventueel kan uitvallen.

 

Welke toestellen worden langzamer gemaakt?

Apple vertraagt de iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus en iPhone SE nadat iOS 10.2.1 in 2017 uitkwam. En sinds december worden ook de  iPhone 7 en iPhone 7 Plus met iOS 11.2 op deze manier langzamer gemaakt in het geval van een versleten accu.

 

  • Je telefoon valt uit terwijl de batterij nog vol is.

Als je batterij versleten is dan zal deze minder batterijspanning kunnen leveren. Tijdens het gebruik van je telefoon kan het verschillen hoeveel spanning je telefoon nodig heeft.

Als je gewoon je mails bekijkt dan zal het waarschijnlijk reuze meevallen. Maar als er meerdere apps zijn geopend die veel batterij verbruiken zoals bijvoorbeeld Snapchat en Instagram, dan kan het zijn dat je telefoon op een gegeven moment veel batterij nodig heeft, dat noemen we piekspanning.

Je merkt dit vooral als je telefoon bijna leeg is en hij op ongeveer 10% al begint uit te vallen. Dit omdat de batterij de spanning gewoon niet meer aankan. Naarmate de batterij meer verslijt zullen de percentages waarbij het toestel uitvalt oplopen totdat je telefoon al bij 90% kan uitvallen.

 

2. Je telefoon heeft een herinstallatie nodig

Het kan zijn dat je telefoon snel leeg is maar dat we er tijdens een doormeting achter komen dat de batterij eigenlijk nog een best goede conditie is. In dit geval kan het zijn dat er wat mis is met de software. Dit komt soms door een app, maar kan ook spontaan gebeuren. Bijvoorbeeld doordat 2 apps conflicten met elkaar hebben.

Allereerst kun je bij Instellingen -> Batterij kijken of er een app is die heel veel batterij capaciteit verbruikt. Als dit het geval is dan zou je kunnen proberen om de app opnieuw te installeren. Als dit geen uitkomst weet te bieden dan adviseren we je om een back-up te maken via iTunes en vervolgens de telefoon eens opnieuw te installeren. We zien in de praktijk vaker dat dit helpt.

 

3.Het toestel wordt met iedere update trager

Veel mensen geven aan dat hun telefoon trager is geworden na een update. Apple is geneigd dit soort dingen te ontkennen, maar onze ervaring is inderdaad dat telefoons trager worden na een update. Heel gek is dat echter niet, want bij iedere update worden er verbeteringen doorgevoerd.

Deze ingewikkelde processen vragen steeds wat meer van je telefoon. Het kan dus prima zo zijn dat je telefoon langzamer wordt vanwege een nieuwe versie. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om niet te updaten, maar dan loop je wel beveiligingsupdates mis.

 

Batterij slijtage bekijken (iPhone)

Je kunt echter ook zelf kijken tot in hoeverre je batterij versleten is. Er zijn verschillende manieren om te zien hoe je accu er aan toe is. Hieronder enkele mogelijkheden:

 

  • CoconutBattery

Dit programmaatje kun je op je Mac installeren en gebruiken om de meeste Apple apparaten mee door te meten. Tevens kun je met coconutBattery gegevens opvragen zoals de leeftijd van je iPhone of Mac computer. Let op: dit programma is gratis maar werkt alleen op een Mac computer.

 

  • Geekbench

Geekbench is een app die je meer inzicht geeft in de accu van je smartphone. Het is echter niet gratis, maar de prijs ligt slechts rond 1 euro.

 

  • Apple’s eigen beta accu tool

Apple heeft sinds update 11.3 een beta tool uitgebracht waarmee je het slijtage percentage van je accu kunt doormeten. Dit kun je vinden als je in het menu Instellingen naar ‘’batterij’’ en vervolgens ‘’Batterijconditie (Beta)’’ gaat. Daar staat de maximumcapaciteit in procenten. Daarnaast staat er bij of de batterij piekprestaties ondersteund. Let op: Wij vinden Batterij conditie niet altijd betrouwbaar. U kunt voor de zekerheid ook bij ons uw batterij na laten meten.

 

Je accu laten vervangen door iPhone Dokter Maastricht.

 

Wij van iPhone Dokter Maastricht vervangen per jaar heel wat versleten batterijen en hebben inmiddels al een ruime 5 jaar ervaring. Hierdoor hebben we gemerkt dat sommige modellen betere accu’s hebben dan andere.

 

Deze ervaring heeft ervoor gezorgd dat we accu’s nu snel en effectief kunnen vervangen. Waar je bij je andere firma’s soms 5-10 dagen moet wachten op een reparatie is het bij ons vaak binnen 20 minuten al geregeld. Daarnaast kun je indien gewenst toekijken terwijl wij je toestel repareren. Is uw batterij niet het probleem, dan hanteren wij no cure, no pay! De prijzen van de accu’s liggen meestal tussen de 35 en 49 euro en wij gebruiken originele batterijen! 

Let op: wij vervangen accu’s van alle modellen telefoons!

 

Wilt u weten of uw batterij slechter is geworden en of weten of deze vervangen dient te worden, dan kunt u hier een gratis batterij check-up afspraak inplannen.

 

 

 

Comments are closed.