3 redenen waarom reservetelefoon een goed idee is

De meeste mensen zijn verslaafd aan hun Smartphone en zijn er eigenlijk teveel mee bezig. Ze nemen hem overal mee naartoe en gebruiken hem vaak. In sommige gevallen stoort hun omgeving zich er flink aan en ook de persoon zelf weet dat die eigenlijk zou moeten minderen. Je zou daarom denken dat ze aan een telefoon meer dan voldoende hebben.

Toch raden we sommige mensen aan om een extra Smartphone te nemen. Of nou ja, het mag natuurlijk ook gewoon een oude zijn. Zolang hij maar als zogenaamde ‘’reservetelefoon’’ te gebruiken is.

In dit artikel zullen we uitleggen wie een reservetelefoon kan gebruiken en waarom.

  1. Mensen in de bouw

Als je een baan hebt in de bouw, dan is hard werken jou niet onbekend. Je bent de gehele dag door aan het lopen en sjouwen. Ook werk je soms water of andere vloeistoffen. Dit zijn niet de juiste omstandigheden om een kostbare Smartphone bij je te hebben.

De kans is echter groot dat je toch bereikbaar moet zijn voor bijvoorbeeld klanten of collega’s. Of wat dacht je van de momenten waarop je even tussendoor naar huis wilt bellen? Het bijdragen van een telefoon is bijna onmisbaar. Toch wil je waarschijnlijk niet dat je luxe toestel vies wordt of beschadigd raakt.

Een aparte telefoon voor op het werk zou daarom een uitkomst zijn. Bij voorkeur een oud toestel dat je nog hebt liggen. Koop hiervoor een aparte simkaart en je zult ook tijdens je werk bereikbaar zijn. Dit zonder dat je jezelf zorgen hoeft te maken dat je dure Smartphone kapot zal gaan.

Er zijn trouwens ook speciale telefoons die wat meer bestand zijn tegen stoten en viezigheid (info overr deze bouwtelefoons)

  1. Mensen die van festivals houden

Het bezoeken van festivals is een leuke maar ook afwisselende hobby. Naast de vele artiesten kun je vaak ook genieten van drank, eten en gezelligheid. Wel is het belangrijk dat je in contact kunt blijven met je vrienden. Met al die mensen is de kans nou eenmaal groot dat je ze kwijtraakt.

Dit is de reden dat het hebben van een mobiele telefoon eigenlijk onmisbaar is als op een festival staat. Er kleven echter wel wat nadelen aan het meenemen van een Smartphone. Zo is de kans aanwezig dat je hem kwijtraakt, wat erg zonde is. Niet alleen van je dure toestel, maar ook van alle bestanden die erop staan.

Daarnaast kan hij ook nat worden van de regen of het vele bier dat bij bepaalde artiesten door de lucht vliegt. Hierdoor kan de telefoon waterschade oplopen (link waterschade artikel) Ook zijn er helaas vaak enkele mensen op het festival die je telefoon proberen te stelen. Vandaar dat het bijhebben van een mobiele telefoon misschien toch niet zo verstandig klinkt.

Een oplossing is echter het meenemen van een reserve telefoon. Ook hier weer is het aan te raden om een oude simkaart aan te schaffen en deze in een (bij voorkeur oud) toestel te installeren. Zorg er natuurlijk wel voor dat je vrienden hiervan ook op de hoogte zijn en het bijbehorende nummer in hun telefoon opgeslagen hebben.

  1. Mensen die veel reizen

Ook op reis is het fijn om een telefoon bij te hebben waarmee je in geval van nood mensen zou kunnen bereiken. De kans dat je hem kwijtraakt is wederom aanwezig. Vooral als ze je steeds van de ene naar de andere plek reist. Je moet er telkens aan denken dat je telefoon wel in de koffer zit.

Het is daarom verstandig om een oude telefoon te gebruiken op vakantie. Of misschien zelfs wel twee. Dit zorgt ervoor dat je bereikbaar blijft, maar minder risico loopt je dure toestel ergens te vergeten. Een bijkomend voordeel is dat je meteen gebruikt kunt maken van een ander nummer, waardoor je ervoor kunt zorgen dat je voor bepaalde mensen niet te bereiken bent. Ideaal om ongestoord van je vakantie te kunnen genieten.

  1. Mensen die werk en privé gescheiden willen houden

Appen op het werk wordt vaak niet gewaardeerd door de werkgever. Ook het personeel zelf irriteert zich soms aan een college die steeds met zijn of haar telefoon speelt. Het zou daarom bijna een goed idee zijn om werknemers te verbieden hun Smartphone mee te nemen.

Toch willen mensen ook op het werk bereikbaar zijn. Daar komt bij dat een telefoon soms noodzakelijk is om het werk goed tot uitvoering te kunnen brengen. Bijvoorbeeld als je met klanten moet bellen of snel even met een collega moet overleggen.

Daarom zou het ook in dit geval een optie zijn om een aparte telefoon te gebruiken. De ideale manier om werk en privé gescheiden te kunnen houden. In principe hebben sommige mensen al een telefoon van de zaak welke alleen onder werktijden gebruikt word. Mocht jij niet die luxe hebben, overweeg dan een reservetelefoon.

Tips voor een reservetelefoon

Voordat je gaat zoeken voor een mogelijk reservetoestel, hierbij eerst wat tips.

  • Gebruik een oud toestel, bij voorkeur van jezelf
  • Koop een aparte simkaart
  • Download zo min mogelijk apps
  • Denk na over wie je welk nummer geeft
  • Probeer je ‘’hoofdtelefoon’’ thuis te laten

Waar koop je een reserve telefoon?

Je vraagt je nu misschien af waar je die tweede telefoon vandaan moet halen? Je kunt natuurlijk wel een nieuwe bestellen via internet, maar dat kost vaak een hoop geld. Bovendien is het ook een beetje overdreven om een nieuwe toestel als reserve te gebruiken.s

Een andere optie is tweedehands, maar dan weet je niet wat er allemaal wel niet mis mee is. Het beste kun je daarom gewoon een oude telefoon gebruiken. De kans is echter wel aanwezig dat die oude telefoon kapot is. Gelukkig zijn er genoeg reparateurs die er nog wel wat van kunnen maken. Dit is vaak een stuk goedkoper dan een nieuw toestel te bestellen.

Wij van Smartphonekoning zijn altijd bereid om je oude smartphone vrijblijvend te onderzoeken en indien nodig te repareren. We vertellen je wat de kosten zullen gaan zijn, waarna je zelf een afweging mag gaan maken.

 

Comments are closed.