De nieuwe Apple Watch

De iWatch heet Apple Watch

Na veel speculeren en lang wachten is hij dan eindelijk op komst en officieel aangekondigd door Apple, de iWatch. Zowel de naam, die gewoon Apple Watch blijkt te zijn, als het ontwerp zijn minder spectaculair dan sommigen hadden verwacht. Wat betreft het ontwerp: dat is niet sensationeel maar wel heel mooi. Zoals altijd heeft het design een hoofdrol bij Apple en is het horloge ook voor wie niet zozeer in de technologische kant geinteresseerd is, esthetisch zeer de moeite waard.

Omdat smaken nu eenmaal verschillen zijn er drie modellen: één van roestvrij staal, één van kunststof en een chic exemplaar met goud.

Klik hier voor onze Reparatie tarieven

Functionele hoogstandjes
Ook functioneel is de Apple Watch alles wat je ervan mag verwachten. De besturing van deze computer voor om de pols, want dat is wat de Apple Watch natuurlijk is, gebeurt behoorlijk intuitief. Dit is o.a. te danken aan een knop, die doet denken aan de ouderwetse opwindknop van een horloge, met de naam ‘digital crown’. Er is weliswaar een touch screen maar veel kan met het wieltje bestuurd worden en dat werkt heel gemakkelijk en vanzelfsprekend.

De plaatsing van de icoontjes is ook een hoogstandje. Het middelste icoontje is steeds groot te zien, terwijl de omliggende icoontjes steeds kleiner worden. Zo passen er veel icoontjes op het toch kleine schermpje.

Leuke functies
De Apple Watch zit vol leuke functies, van het sturen van je hartslag naar een ander en het versturen van tekeningetjes tot het voeren van een telefoongesprek (waarvoor je overigens wel je iPhone nodig hebt). In hoeverre alle grappen ook nuttig zijn in de praktijk zal de tijd leren maar er valt in elk geval een heleboel te spelen.

Veel signalen gaan niet middels geluid maar met een verfijnde vorm van de trilstand, Haptic Feedback genaamd en ook het gebruik van emoticons krijgt een nieuwe dimensie.

iWatch reparatie
Voor iWatch reparatie of eigenlijk dus Apple Watch-reparatie zijn specialisten nodig, zoals dit ook geldt voor andere Apple apparatuur. In de praktijk zal het niet vaak nodig zijn en zal omruilen waarschijnlijk de beste optie zijn. Of de Apple Watch storingsgevoelig is zal nog moeten blijken.

Klik hier voor onze Reparatie tarieven

Summary
Review Date
Reviewed Item
Apple Watch
Author Rating
51star1star1star1star1star

Comments are closed.