De nieuwe budget iPhone van Apple: de Apple iPhone 5C

Er wordt nog getwijfeld over de bron waar het nieuws vandaan komt, maar tegelijkertijd is het wereldnieuws geworden. Binnenkort komt de nieuwe iphone op de markt.

Goedkope versie Sommigen worden nu al zenuwachtig, want dat duurt te lang. Het liefst zouden ze de nieuwe iphone vandaag al gaan ophalen. Naast de nieuwe iphone komt er nog een ander nieuwtje op de markt, aldus de bron. Iets geheel nieuws eigenlijk. De budget iphone. Omdat de concurrent een goedkopere versie aanbiedt, zal ook de iphone goedkoper moeten worden, wil men het marktaandeel terugwinnen. De budget iphone wordt kleiner, lichter en goedkoper. Verwacht wordt dat het een uitvoering met meer plastic wordt van het oude model. Dat heeft twee voordelen. Een, ook de mensen met een kleinere beurs kunnen een iphone aanschaffen. Twee, wie een iphone met kapot scherm heeft kan nu een nieuwe aanschaffen.

 

Ander materiaal De budget iphone krijgt een plastic achterkant en in plaats van een glazen een plastic voorkant. De kans dat bij een val de iphone een kapot scherm heeft, neemt daardoor af. De budget kan dus tegen een stootje. Volgens de berichten zal de budget iphone gebaseerd zijn op de iphone 4 en in meerdere kleuren te krijgen zijn. Mogelijk in dezelfde kleuren als de eerdere iphone bumpers. De schermgrootte zal of 4,5 inch of 5,7 inch zijn. Blijkbaar is daar nog niet echt duidelijkheid over.
Verwacht wordt dat eerst de nieuwe iphone op de markt gebracht wordt, waarvan er al een paar miljoen klaar liggen en dat een paar weken later het goedkoper model wordt verkocht. Een suggestie is dat het budget model de iphone5C gaat worden, waarbij C waarschijnlijk voor colour staat. De budget iphone krijgt geen chip van het bedrijf zelf, maar een goedkoper model, om zo de kosten te drukken. Vermoed wordt dat het om de Snapdragonprocessor van Qualcomm gaat, die beduidend goedkoper is.
Overigens zal de light versie evenveel pixsels krijgen, namelijk 1136 x 640 en een nieuwe lightning connector. Het worden spannende weken,of eigenlijk ook weer niet, want alles is al bekend. Via het druppelsysteem weten we dat er een nieuwe iphone op de markt komt. Dat er vervolgens een light versie zal verschijnen en dat deze versie gebaseerd is op de oude 4-serie. Dat het een plastic uitvoering wordt, verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren. Dat het iphone 5C zal heten.

Bekijk hier de iPhone reparatie tarieven

Comments are closed.