De nieuwe iPhone 5S

Achter de schermen wordt door Apple momenteel hard gewerkt aan de opvolger van de iPhone 5. Net als bij de vorige generatie zal niet direct de volgende generatie iPhone worden uitgebracht, maar kiest Apple eerst voor een tussenmodel, de iPhone 5S. Bezitters van een iPhone 5 kunnen vcor een iPhone 5 reparatie in Limburg terecht. Ook is een iPhone 5S reparatie in Maastricht straks mogelijk.


Volgens de geruchten zou de iPhone 5S vanaf september in de winkel moeten komen te liggen. In eerste instantie werd gesproken over 6 september als mogelijke lanceerdatum, maar inmiddels lijkt een introductie rond 20 september waarschijnlijker. De iPhone 5S zou een flinke verbetering moeten zijn ten opzichte van de huidige iPhone 5. Het nieuwe model zou voorzien moeten zijn van een nieuwe Apple A7 processor en een sterk verbeterd touchscreen, met een 10-punts multitouch display van slechts 0,5 milimeter dik.


Daarnaast zou de iPhone 5S tevens NFC ondersteuning gaan bieden en mogelijk zelfs een vingerafdruklezer gaan bevatten. Dit gerucht wordt mede gevoed doordat Apple in 2012 de beveiligingsfirma AuthenTec heeft overgenomen. De batterijduur van de iPhone 5S zou ook weer een verbetering moeten gaan vormen. Hiervoor zou Apple de smartphone van een grotere batterij gaan voorzien. Daarnaast zou Apple bezig zijn met de ontwikkeling van draadloos opladen. Het is echter onduidelijk of de iPhone 5S al van deze mogelijkheid gebruik zal gaan maken, of dat met deze nieuwe feature wellicht gewacht wordt op de iPhone 6. Ook de camera in de iPhone 5S zou ten opzichte van de iPhone 5 iets verbeterd moeten zijn.


De geruchten spreken over een 13-megapixel camera met een dubbele LED-flitser. Naast alle hardwarematige verbeteringen zal waarschijnlijk ook op softwaregebied een grote verbetering plaatsvinden. Naar verluidt zal de iPhone 5S namelijk voorzien zijn van het nieuwe iOS 7 besturingssysteem. Natuurlijk kent iOS 7 weer veel nieuwe functies en mogelijkheden, zoals uitgebreide multitasking en AirDrop.


Ook de layout van iOS 7 is door Apple onder handen genomen, zodat het besturingssysteem voorzien is van een frisse look. Ook zal iOS 7 zuiniger met het geheugen omgaan, wat er in combinatie met de verbeterde batterij voor moet zorgen dat het toestel lang mee zal gaan. Op het gebied van hardware en software zal de iPhone 5S dus weer genoeg verbeteringen met zich meebrengen. Een laatste gerucht is dat het toestel in verschillende kleuren beschikbaar zal zijn, zoals Apple eerder met de iPod ook deed. Naast de standaardkleuren wit en zwart wordt onder andere gesproken over groen, blauw, geel en grijs. Hierdoor hoopt Apple de iPhone 5S ook voor nieuwe doelgroepen interessant te maken.


Bezitters van een iPhone 5 die hun oude toestel nog niet willen omruilen, kunnen voor een iPhone 5 reparatie in Limburg terecht. Zodra het nieuwe toestel is gelanceerd, kan ook een iPhone 5S reparatie in Maastricht worden uitgevoerd.


Bekijk hier de iPhone reparatie tarieven

Comments are closed.