Uw iphone repareren of vervangen

Niet alles is stootvast. Zo kan de iphone behoorlijk beschadigd raken wanneer je hem laat vallen. Dat is niet alleen jammer van het toestel omdat er een deuk of een kras is ontstaan. Soms kan het betekenen dat de bediening moeilijker of zelfs onmogelijk wordt.

Uw iphone repareren of vervangen
Veel mensen hebben al snel de neiging de iphone te vervangen wanneer hij niet meer optimaal werkt. Dat je het apparaat ook kunt laten repareren wordt niet of nauwelijks aan gedacht. Laten we de twee mogelijkheden eens nader onder de loep nemen. De aanschaf van een iphone kost al gauw een paar honderd euro. Dat dat veelal via een abonnement in maandelijkse parten betaald wordt, doet daar niets aan af. Om de iphone bij een abonnement te krijgen, moet men een abonnement voor een minimale periode van 24 maanden afsluiten. Stel de iphone valt en is zodanig stuk dat je hem liever wilt vervangen dan moet je of het abonnement met 2 jaar verlengen, waardoor je dus met de nieuwe iphone minimaal de nog lopende periode plus 2 jaar moet uitkomen. Of je moet zelf een nieuwe kopen en dus een paar honderd euro neertellen. Waarom dan niet repareren?

Waar, hoe, wat kost het?
Op internet heb je zo een reparateur gevonden. Maar je kunt ook jouw vrienden of via de social media vragen wie een goede reparateur kent. In dit geval kun je ook vragen hoe men de eigen reparatie heeft ervaren en wat het kostte. Informatie inwinnen is altijd goed en kan heel vaak extra kosten voorkomen. Een ander voordeel is dat je meer adressen krijgt en dus ook meer offertes kunt aanvragen. Overdrijf dat niet. Twee of drie is wel genoeg. Je ziet ook of er een reparateur in de buurt is of dat het via het opsturen van de iphone moet gebeuren.
Hoeveel mag een reparatie kosten? Als je een normaal functionerend apparaat retour krijgt, kun je al gauw beslissen dat het tot twee honderd euro mag kosten. Waarom? Omdat een nieuwe iphone minimaal 400 euro gaat kosten. Omdat je zo in ieder geval het abonnement vol kunt maken en daarna, wie weet bij een nieuwe abonnement de allernieuwste kunt nemen.
Repareren heeft dus zijn voordelen. Vooral omdat het dekplaatje het gevoeligst is. Is dat stuk en je koopt een nieuwe en die valt weer, dan begint alles ook weer van voor af aan. Dus een reparatie is in alle gevallen het financieel gunstigst.

+Telefoon Dokter

Bekijk hier de iPhone reparatie tarieven

Comments are closed.