veel voorkomende defecten bij een iPhone

Populaire telefoon toont defecten
De iPhone is op het moment een van de bekendste en meestverkochte smartphone. Dan zou je toch denken dat deze telefoon kwalitatief een aanrader is? Nou, daar zijn de meningen over verdeeld.

Wekelijks komen er tientallen klachten binnen over de iPhone. Het maakt niets uit welke iPhone; de iPhone 3, 4, 5 of een ‘g’ of ‘s’ versie. Bij alle iPhones zijn er gebreken. Natuurlijk is dat normaal bij een smartphone, maar de telefoon van Apple overtreft alle andere telefoons.

De problemen de de iPhones vertonen lopen uiteen van een defecte homeknop tot een kromgetrokken telefoon. Een iPhone reparatie blijkt lang niet zo gemakkelijk als het klinkt.

Bekijk hier de iPhone reparatie tarieven

Defecte homebutton
Er zijn veel gevallen bekend van een defecten bij een iphone, zoals een iPhone met een defecte button. De bekendste hiervan is de homeknop. Dat is de ronde, zwarte knop onderaan je scherm. Deze knop weigert soms dienst. Doet de knop het incidenteel niet, moet je twee keer klikken, dan is er een gratis (mogelijke) oplossing. Doet de knop het helemaal niet meer, dan zal je helaas beroep moeten doen op je garantie en de telefoon laten repareren.

Als de homebutton het incidenteel niet doet, dan kun je ervoor kiezen om de knop te kalibreren. De stappen zijn duidelijk en gemakkelijk uit te voeren:

-Open een standaardapp van iPhone (zoals je kalender of klok)

-Druk de aan/uit-knop lang in zodat je je telefoon uit kunt schakelen (schakel de telefoon niet uit)

-Druk dan je homebutton lang in zodat het uitschakelscherm weer verdwijnt.

Dit kan misschien helpen. Anders is een iPhone reparatie de enige oplossing.

De trilknop werkt niet meer

Ook dat probleem komt veel voor, vooral bij de iPhone 3(Gs). De trilknop is een schuifje aan de linkerzijde van de telefoon waarmee de beltoon van de iPhone kan worden uitgezet. De telefoon staat dan op ‘trillen’ en zodra de gebruiker gebeld wordt zal de telefoon geen geluid maken. Het gemis van deze knop is heel erg groot bij gebruikers.

Kromgetrokken telefoon

De iPhone 5 en de iPhone 5S schijnen soms krom te trekken, deze defecten van een iPhone zijn zeer hinderlijk. De gebruikers van de telefoon beweren dat de telefoon niet vochtig of nat is geworden, maar Apple betwijfelt die uitspraken.
Zolang Apple de fout niet zal erkennen als een productiefout valt deze schade bij het kopje ‘eigen schade’ en zullen de kosten voor de gebruiker zijn. De iPhone reparatie is duur en vaak kiezen gebruikers om dat met een kromme telefoon door het leven te gaan.

De service van Apple is klantvriendelijk, maar dekt maar een klein gedeelte van de schade. Heeft Apples telefoon daadwerkelijk recht om de bestverkochte smartphone te zijn? Ik betwijfel het.

Bekijk hier de iPhone reparatie maastricht

 

 

 
+Alain A

Comments are closed.