Maak een afspraak

Wij zijn permanent gesloten per 31-12-2018

Aansprakelijkheidsverzekering

 

Aansprakelijkheidsverzekering (AVP en WA)
Iedereen in Nederland kan zich verzekeren tegen aansprakelijkheid. Dit kan op 2 manieren: via de aansprakelijkheidsverzekering particulieren (AVP) of via de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering). De AVP-verzekering is een verzekering waarmee u verzekerd bent tegen de kosten die u kunt hebben als iemand anders u aansprakelijk stelt voor schade die u heeft veroorzaakt. Deze verzekering dekt meestal alleen letselschade en zaakschade.

 

Als u op straat fietst en een u botst tegen een andere fietser aan omdat u niet goed uitkijkt, dan kan de verzekering van de andere fietser de letselschade en de schade aan de fiets op u verhalen. Als de fietser op zijn smartphone is gevallen waardoor deze het niet meer doet, dan worden de kosten van de reparatie van de smartphone ook verhaald op uw AVP. Is uw eigen smartphone bij het ongeluk ook beschadigd geraakt, dan valt deze niet onder de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering.

 

De WA-verzekering is een wettelijk verplichte verzekering voor iedereen die houder is van een motorrijtuig. Ook voor jagers en exploitanten van kerncentrales is deze verzekering verplicht. Over het algemeen vallen tablets en smartphones niet onder deze wettelijk verplichte verzekering.