Maak een afspraak

Wij zijn permanent gesloten per 31-12-2018

Inboedelverzekering

Inboedelverzekering (dit is de verzekering die de meeste schadegevallen dekt)

Een inboedelverzekering dekt over het algemeen alleen de schade die binnenshuis aan de inboedel ontstaat. Ontstaat de schade buitenshuis dan valt dat niet onder de inboedelverzekering. Schade aan tablets en telefoons is niet altijd maar meestal wel standaard mee verzekerd. Sommige nieuwe polissen van verzekeraars sluiten tablets en smartphones specifiek uit vanwege de schadegevoeligheid. Dit staat dan als clausule in de polisvoorwaarden vermeld. Het bedrag wat de inboedelverzekering vergoedt is afhankelijk van de polisvoorwaarden, de soort schade en de omvang van de dekking.

 

Met een uitgebreide dekking is het mogelijk om schade die ontstaan is door bijvoorbeeld blikseminslag, inbraak of brand vergoed te krijgen. Schade die buitenshuis ontstaat kan met meestal een aanvullende polis afgedekt worden. Als u de tablet zelf laat vallen of iemand gooit een glas thee over de tablet heen dan wordt deze schade soms niet gedekt door de standaard inboedelverzekering. Deze dekt namelijk vaak alleen schade die veroorzaakt wordt door “onheil van buitenaf”, zoals een stoel die per ongeluk op de tablet valt en zo schade veroorzaakt. Schade die per ongeluk door u zelf wordt veroorzaakt wordt wel gedekt door een inboedelverzekering met all-risk dekking.

Let op de verschillen in polissen zijn groot tussen de verzekeraars, voor sommige verzekeraars maakt het niet uit hoe de schade is ontstaan binnenhuis, voor andere weer wel. 

 

+Alain A