Maak een afspraak

Wij zijn permanent gesloten per 31-12-2018

Toestelverzekering

 Wat is een toestelverzekering?

Tablets en smartphones kunnen verzekerd worden met een speciale verzekering. Het is wel belangrijk om de kosten van de tablet of smartphone te vergelijken met de hoogte van de verzekeringspremie. Soms is de verzekeringspremie of eigen risico zo hoog dat het verstandiger is om dit bedrag maandelijks op een spaarrekening te zetten om zo de kosten van een reparatie of nieuwe tablet te kunnen betalen. Hierbij is ook van belang of de verzekering de nieuwwaarde vergoedt of de dagwaarde. De dagwaarde is meestal lager dan de nieuwwaarde waardoor bij bijvoorbeeld diefstal niet het volledige aankoopbedrag van de tablet of telefoon wordt vergoed. Het is dan verstandiger om geen verzekering af te sluiten maar in plaats daarvan een spaartegoed op te bouwen.

 

 Als u veel reist voor uw werk of vaak op vakantie gaat dan zijn de mobiele apparaten meestal niet verzekerd via uw inboedelverzekering. Een speciale toestelverzekering met wereldwijde dekking kan dan uitkomst bieden. Let echter wel op wat precies wel en niet verzekerd is. Sommige polissen vergoeden alleen reparatiekosten als u de smartphone laat repareren bij een door de verzekering erkend bedrijf. U kunt ook te maken krijgen met een eigen risico waardoor u nog steeds een deel van de kosten zelf moet betalen. Als u een smartphone of tablet van uw baas heeft gekregen om uw werk te kunnen doen, dan valt deze meestal onder de inboedel van het bedrijf waar u werkt. Een speciale toestelverzekering dekt deze schade dus meestal niet.

 

Wij adviseren zelf de ANWB als toestelverzekering. Dit omdat deze goedkoop is, goede polis voorwaarden heeft en u uw telefoon kunt laten maken waar u dat wilt. Tevens is de verzekering beoordeeld met de hoogste score door de consumentenbond. Meer informatie over de toestelverzekering van de ANWB